Palmculture

Szegedi Repülő Egyesület (Délvidéki Aero Klub 1930)

Repülőoktatói tevékenysége mellett az egyesület szervez repüléssel kapcsolatos csoportos programokat érdeklődőknek, de bármikor szívesen vesznek repüléssel kapcsolatos egyéni megkereséseket.

Cím
6728 Szeged, Bajai út Repülőtér, postacím: 6701 Szeged, Pf. 1014.
Telefon
+36 (62) 541 670

Szegedi Repülő Egyesület (Délvidéki Aero Klub 1930)

A Szegedi Repülő Egyesület jogelődje a Délvidéki Aero Club volt, melyet 1930. május 17-én a szegedi egyetem diáksága alapított ünnepélyes keretek között. Az egyesületük az elődök iránti tiszteletből használja nevének végén a DAC 1930 jelzést. A DAC első elnöke dr. Vinczy Károly egyetemi titkár volt. A szervezet megalakulásának célja az volt, hogy Szeged és térsége számára kultúrált légiközlekedési infrastruktúrát biztosítsanak, ezek az elvek a mai napig sem változtak. A később több névváltoztatáson átesett repülőklub 1930-ban az Algyői sportrepülőtéren kezdte meg működését. 1964-től a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ), keretein belül, mint félkatonai szervezett tevékenykedett. A DAC a mai Szeged Repülőtér helyére, mely 1915-től katonai repülőtérként funkcionált, 1968-ban költözött. A rendszerváltozást követően 1989-tól repülőgépeit a Magyar Repülő Szövetség keretein belül üzemelteti. 2001. augusztusában az addig HM kezelésben lévő Szeged Repülőtér, Szeged Megyei jogú Város Önkormányzatának tulajdonába került. Az egyesület jelképe a II. Világháborúban Szegeden állomásozó repülőszázad tiszteletére választott paprikán lovagló boszorkány.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.