Palmculture

ZUG művészeti tetthely

A társulat kis játszóhelyén rendszeresek a kortárs, alternatív színházi darabok, de egyéb előadások, koncertek helyszínéül is szolgál.

Cím
Szeged, Gyertyámos u. 4, 6722
Telefon
+36 (30) 503 3419

ZUG művészeti tetthely

A ZUG a Homo Ludens Project alternatív alkotóközösség játszóhelye. A HLP a Szegedi Focus Műhely Alapítvány segítségével jött létre 2013. márciusában, a projekt megálmodója és létrehozója Benkő Imola Orsolya, a Szegedi Focus Műhely társulatának művészeti vezetője és rendezője volt. A Szegedi Focus Műhely 2003 és 2011 között független színházi társulatként működött, éves repertoárral, vendégszereplésekkel, fesztiválszereplésekkel, díjakkal. Előadásaikat Szeged mellett nagy sikerrel mutatták be az ország több színházában, valamint hazai és külföldi fesztiválokon is. A társulat megszűnését követő egy évben született meg a „játékos ember” projektötlet, ami a Homo Ludens Project megszületéséhez vezetett. Az alkotóközösség szemlélete lehetővé teszi a társadalmi problémák szabad, és játékos megközelítését, a különböző művészeti ágak, műnemek és műfajok keveredéséből származó új műfajok létrejöttét, nyitottságot az európai és tengerentúli kortárs művészetekre.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.