Palmculture

A művészet születése – vendégünk Prof. dr. Gyenge Zoltán!

Újabb remekbe szabott téma, újabb kitűnő előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán – vendégünk Prof. Dr. Gyenge Zoltán filozófus, író, műfordító, tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja!

2019.03.12.
18:00 - 19:30

A művészet születése – vendégünk Prof. dr. Gyenge Zoltán!

Az előadás címe: A művészet születése
Az előadás időpontja: 2019. március 12. kedd 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.
JEGYÉRTÉKESÍTÉS KEZDETE: 2019. január 7. hétfő 8.00

“Joachim Winckelmann szerint „a művészet legtisztább forrásai nyitva állnak: boldog az, ki megtalálja és megízleli azokat.”
A művészet szemlélete tehát megtisztít, és egyben kiemel a hétköznapokból, mondjuk, amikor az ember csak a mindennapok közönyével hadakozik.

Kérdése persze mindenkinek lehet: mi számít művészetnek és mi nem?
Mitől művészet a művészet, és mitől giccs a giccs?
Lehet-e beszélni a művészetről vagy azt csinálni „kell”?
Lehet-e tanulni a művészetet vagy az csak ösztönös megérzés?
Mi a szép, és hogyan változott meg Botticellitől Rubensig?

Manapság, amikor mindent a pénzben mérhető haszonnal mérnek, ugyancsak jogos feltennünk a kérdést: van-e haszna a művészetnek vagy a művészet „haszon-talan”? Nincs olyan, aki valamilyen formában ne tette volna fel ezeket a kérdéseket, legyen az alkotó vagy művészetet szerető.

Ezekre a kérdésekre próbál választ adni az előadás, sok példával (Giorgione, Mantegna vagy Tiziano képeivel) a művészet különböző korszakaiból.”

Nagyszerű előadás lesz – gyertek Ti is: hozzátok magatokkal családtagjaitokat, barátaitokat, kollégáitokat – tanuljunk most is a legjobbaktól 🙂

Hatalmas érdeklődés várható, senki ne bízza a jegyek beszerzését az utolsó pillanatra!

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek január 7-tól kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket
JEGYFOGLALÁS A RENDEZVÉNYRE NEM LEHETSÉGES!


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.