Palmculture

Újévvárás

SZERB NEMZETI SZÍNHÁZ Roman Simonović, a Londoni Filharmonikus Zenekar szólistája a zsinagógában, míg a híres Robi Lakatos a Szerb Nemzeti Színházban mutatkozik be, a jazz, a klasszikus zene és a magyar cigányzene egyesítéséből álló improvizációkal. A koncert kezdete 21 óra.  A legrégebbi Nemzeti Színházban a „Baš čelik” gyermek opera bemutatóját a „Visoko C” együtes adja elő. […]

2019.01.13.
12:00 - 23:00

Újévvárás

SZERB NEMZETI SZÍNHÁZ

Roman Simonović, a Londoni Filharmonikus Zenekar szólistája a zsinagógában, míg a híres Robi Lakatos a Szerb Nemzeti Színházban mutatkozik be, a jazz, a klasszikus zene és a magyar cigányzene egyesítéséből álló improvizációkal. A koncert kezdete 21 óra. 

A legrégebbi Nemzeti Színházban a „Baš čelik” gyermek opera bemutatóját a „Visoko C” együtes adja elő. Ez az egyik legnépszerűbb szerb mese motívumaiból összeálított opera, vendégszereplő Jovana Balašević színésznő. (Kezdet 16 óra – a kisteremben)

SPENS sportközpont

A „Partibrejkers” együtes közel 40 éve van jelen a Szerb színtéren. A „Ritam nereda” ünnepli 30 éves fennállását. Együt lépnek fel a SPENS kistermében. Csatlakozik hozzájuk az  Athénből érkező „Planet of Zeus”, Görögország egyik vezető együttese. Koncert kezdete 21 órakkor.

NIS SZÍHÁZ

A „Дoček 7527” keretében élvezhetjük a csodálatos hangú Lena Kovačević, a hazai közönség kedvencének, fellépését  21 órai kezdet.

ÚJVIDÉKI KULTÚR KÖZPONT

Sana Garić, tehetséges művész, szuggesztív női énekhangjával fogja megérinteni a közönség érzelmeit, a KCNS nagyteremben (20 óra), a „Bitipatibi” egy jellegzetes indi hangszínnel fogja elbűvölni a közönséget a KCNS Ifjúsági Tribünjén 21 órától. 

ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ

Az újvidéki színház szintere Đorđe Miljenović (Skaj Vikler) részére van lefoglalva 21 órától, majd ugyanitt a kis teremben a VROOOM együtes lép fel 22 órától. 

SAMROK BAR ÉS AZ ÚJVIDÉKI KULTURÁLIS KÖZPONT

Samrok bar vendége a „Nemesis“ – női death metál együttes.

Ebben az évben a kísérleti elektronikus zenét a Second dream: Sloxxx b2b Benjamin Fehr (Németország) előadásában hallhatja a közönség a Szerb Matica termében. 

SZERB NEZETI SZÍNHÁZ

Vajdasági ismert dallamokat  Bane Krstić-tól és Garavi sokak-tól  fogunk hallgatni a Szerb Nemzeti Színház kis termében  20 órától, míg a „Petőfi Sándor” Magyar kultúr központban a legendáris „Atomsko sklonište” lép fel szintén 20 órától

STÚDIO M

Újvidéken a rege ritmus is jelen lesz, a híres Del Arno együttes révén, fellépésük a  7527-es újévvárás keretében az M Studio-ban 19 órától várható.

SVILARA

Ugyanez alkalomból a közönségnek jókívánságait fejezi majd ki az egyik legjobb belgrádi együttes, a Zemlja gruva, ők részt vesznek a Svilara kulturállomás színhelyén 19 órától. 

ZSINAGÓGA 

Roman Simović és a Londoni filharmónija…

Hallgathatunk még egy vallási kórus koncertet „Kelet és Nyugat felett” címmel, egy speciális kombinációját a vallási szövegeknek és rock elemeknek. Élvezni fogjuk még Sanja Ilić és a Balkanika fellépését az IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ-ban 19 órától.

A Cabaret Bre és cirkuszi előadásukkal a SPENS-en, és még sok más művész mellet, akik majd kikerekítik az ünnepélyt, élveszhetünk január 13-án Újvidéken, a 7527-év újévvárását.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.