Palmculture

Filip Lafazanovski (MKD) // Photographs 2015-2019

Filip Lafazanovski 19 éves szkopjei egyetemista, az Audiovizuális Művészeti Egyetem (ESRA) hallgatója. 4 éve foglalkozik aktívan fotózással, és elég gyorsan rátalált a sajátos stílusára, az utcai fotózás szerelmese lett. Képei fő témája a városi ember, az ember és a város kapcsolata.

2019-05-31
19:00 - 20:00

Filip Lafazanovski (MKD) // Photographs 2015-2019

Gyakran kihasználja a szkopjei brutalista betonformák adta lehetőségeket, de más tipikusan urbánus elemek is gyakori szereplői képeinek, mint a tömegközlekedés vagy az óriásplakátok. Fekete-fehér képei a monoton városi szürkeség megtestesítői, színes képeit pedig egyfajta játékos virtuozitás jellemzi.
Képei már több mint 20 hazai és nemzetközi kiállításon szerepeltek, és több internetes magazinba is beválogatták (Urban Eye Magazine, WeStreet Book 2016). Több nemzetközi díjat nyertek el munkái (1 FIAP bronzérem, 2 FSM aranyérem, Dhaka, Banglades: második helyezés egyéniben). A kínai Global Photography Network ketetein belül online kiállítása is volt 2018 októberében. Kísérleti rövidfilmje, a “Film főszereplővel” (“A Film with Main Character) a szkopjei Filozófiai Filmfesztiválon lett bemutatva 2018-ban.
Filip nagyanyai ágról magyar felmenőkkel rendelkezik, első önálló kiállítása Pécsen volt 2017-ben, a Civil Közösségek Házában. Szegeden a Grand Café mozitermében lesznek láthatóak elsőként képei a Gribedli Feszt nyitórendezvényeként.

https://www.petofiprogram.hu/galeria/kepek/lafazanovszki-filip

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.