Palmculture

Igralom [RS] // hendrigz [RS] ★ Grand Café Szeged

A dél-szerbiai Igralom Nišben után hendrigz tartja fönn az este intenzív és eklektikus műfaji ívét.

2019.02.24.
22:00 - 03:00

Igralom [RS] // hendrigz [RS] ★ Grand Café Szeged

IGRALOM

Az Igralom a dél-szerbiai Nišben alakult 2015-ben három alapító taggal: Mladen Marjanović (gitár, vokál), Dimitrije Simović (ének, basszusgitár), valamint Marko Tomović (dobok, percussion) alkotta akkor a zenekart. 2018-ban két váltás is volt dobosfronton: Darko Urošević (ex- Goribor) után jelenleg Ivan Cvetković Ivši a zenekar hivatalos dobosa (ex-Fish in Oil, ex-Popečitelji, Ti Fafa i ja, Milan Petković Trio, Alhambra, etc.).
A csapat már kezdetektől a nyugat-afrikai zenék felé, leginkább a Szahara desert blues muzsikái felé orientálódott hangzásában és groove-jaiban. A főbb hatások között van még a rock ’n’ roll és az alternatív zene, elsősorban a szerb new wave.
A 2018-as ljubljanai MENT fesztivál rájuk vonatkozó PR-szövege jellemzi talán legjobban a zenéjüket:
“Képzeld el, hogy a Repetitor találkozik a Tinariwennel egy dél-szerbiai benzinkúton, és dzsemmelni kezdenek. A rendkívüli zenészekből álló trió csak rájuk jellemző elegyét fejlesztette ki a Hendrix/Cream-ihlette blues rocknak, a nyers, expresszív szerb rock ’n’ rollnak, valamint a tradicionális nyugat-afrikai ritmus- és dallamvilágnak.”
A 2018 szeptemberében megjelent második lemezük, a Sunovrat elkészítésében a Glitterbeat Records kiadóból és a Dirtmusic zenekarból ismert Chris Eckman segédkezett.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.