Palmculture

Szabad Terek ★ Farkasok szabadon – Vetítés és beszélgetés

Ingyenes Farkasok szabadon (Freedom For The Wolf) vetítés és beszélgetés a Szabad Terek szervezésében, a Grand Café Szeged, a Motiváció Műhely, az Amnesty International Magyarország, a TASZ és a Verzio International Human Rights Documentary Film Festival közreműködésével.

2019-05-10
17:00 - 19:30

Szabad Terek ★ Farkasok szabadon – Vetítés és beszélgetés

Előzetes: https://youtu.be/BUAcpDAxJ2E
Rendező: Rupert Russell. Németország, USA, 89min, 2017.
Angol, magyar felirattal.

Mikor lenne időszerűbb beszélni a szabadság kérdéséről, mint amikor a demokrácia válságban van? Hisszük, hogy szükség van újra egyeztetni sokszor használt fogalmakat, hogy mit jelent számunkra a szabadság, ki szabad, mi szabad ma, hogyan írhatók újra vélt korlátaink, hogy ne csak az egyedüllétben legyünk szabadok, de közösségben, cselekvéseinkben, véleményeinkben is.

A Farkasok szabadon című film ugyan nem mutat be kelet-európai példákat, de olyan országok politikai légkörének alakulását követi nyomon három éven keresztül, ahol új generációs vezetők a megszokott demokratikus intézmények leépítésén és a szabadságjogok korlátozásán dolgoznak. Betekintést ad az illiberális demokráciák világába. Beszél a véleménynyilvánítás vásárlói preferenciákká silányításáról, a politika – mint közélet, mint minden ember alapvető tevékenységének – elrablásáról.

A filozófus Isaiah Berlin már jó régen figyelmeztetett a politika efféle elrablására: “A farkasok szabadsága gyakran a birkák életébe kerül.” Most a farkasok ideje van. Vajon sikerül féken tartani őket? A küzdelem közös a világ minden sarkán.

A film után beszélgetőpartnereink: Erdélyi Ágnes (Grand Café), Szentistványi István (AKUT Egyesület), Vig Dávid (Amnesty International) és Kaputa Júlia (TASZ).

Tematikus nyitó-/záróbuli: Puszi és Kula koncert a Grand Caféban!

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.