Palmculture

Vigyázat, az ajtók záródnak – A monogámia tündöklése és bukása

A Mindset Szeged szeretettel várja a pszichológia iránt érdeklődőket új helyszínen, a megszokott tartalommal és lelkesedéssel májusi Pszicho-Kávéházán!

2019-05-16
18:00 - 20:00

Vigyázat, az ajtók záródnak – A monogámia tündöklése és bukása

A kapcsolataink alakulása és az emberi természet nem mindig talál közös nevezőre. Kulturánként kölönböző a felfogás a párkapcsolatokról, melyekben megtaláljuk a monogámia és a poligámia különböző formáit. De milyen az ember valójában? Milyen viselkedésmintákat követünk? Miért tapasztaljuk azt, hogy egyes emberek nem tudják elképzelni a monogámiát, míg mások éppen a poligámiától akarják a lehető legtávolabb tartani magukat? A génjeinkben van a fejfenntartás, de pszichológiai szempontból mikor lesz ez sikeres?

Vendégünk, Nagypál Orsi, a Nyitva című film rendezőjének előadása során bemutatja a saját véleményét a témával kapcsolatban, illetve azt a folyamatot, amely az első nagyjátékfilmjének létrehozásához vezetett.
A gondolatébresztő rövid előadása után pedig állandó kerekasztalunkkal igyekszünk körüljárni a témát az általuk képviselt tudományterületek szemszögéből.

Kerekasztalunk tagjai:
Dr. Szilárdi Réka valláskutató és szociálpszichológus
Dr. Rafael Beatrix, klinikai szakpszichológus
Kakuszi Szilvia, klinikai szakpszichológus
Mihalik Árpád, szociálpszichológus
Dr. Gellérfi Gergő klasszika-filológus
A rendezvényt támogató és egyben annak helyet adó HUNGI alsó szintje igazi pszichológiai kávéházzá változik a megrendezett előadások idejére.

Helyszín:
Hungi, 6720 Szeged, Stefánia 8.
https://www.facebook.com/HungiSzeged/
Időpont:
2019. május 16. csütörtök 18:00

Online jegyvásárlás:
https://tixa.hu/mindset-190516

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.