Palmculture

Emlékpont – Hódmezővásárhely

Az Emlékpont előadóterme konferenciáknak, könyv- és filmbemutatóknak, előadásoknak ad otthont, illetve tavasztól őszig számos utcai rendezvényt tartanak az Emlékpontnál.

Cím
Hódmezővásárhely, Andrássy u 34, 6800
Telefon
+36 (62) 530 940

Emlékpont – Hódmezővásárhely

Építés ideje: 1924 (2006) | Építész: F. Kovács Attila (2006)

Az 1924-ben épült épület eredeti építtetője és tulajdonosa ifj. Hajdú Bálint volt, ebben az Andrássy úti emeletes épületben alakították ki az Emlékpontot. Az épület korában különböző állami tanácsoknak adott otthont, majd 1974-ig, kiürítéséig iskolaként működött. A 2006-ban megnyílt múzeum alapvető feladata az 1945 és 1990 közötti időszak részletes bemutatása Hódmezővásárhelyen és környékén. Egy 2005-ben meghirdetett felhívásra rengeteg anyag gyűlt össze az időszakról, így Magyarország első Emlékpontja állandó kiállítás keretében, a legkorszerűbb kiállítási technológiákkal és múzeumpedagógiai lehetőségekkel élve teszi kézzelfoghatóvá azokat a történelmi folyamatokat, amelyek Hódmezővásárhelyt és lakóit érték az elmúlt ötven esztendőben. A kor szemtanúival készített több száz beszélgetés került be a kiállítási anyagba, arról, hogy hogyan változott meg életük a szocializmus alatt. A kiállítást, hódmezővásárhelyi levéltárosok, helytörténészek aktív közreműködésével, a Terror Háza Múzeum munkatársai alkották. Az összes anyag összegyűltével és az épület műszaki átadásával 2006 júliusában nyílt meg a múzeum.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.