Palmculture

Matica srpska galéria

Galerija Matice srpske je smeštena u zgradi koja je izgrađena 1926. godine za potrebe Novosadske produktne berze. Uprava Berze se odlučila za projekat poznatog novosadskog arhitekte Lazara Dunđerskog. Zgrada poseduje stilske karakteristike međuratnog akademizma.

Cím
Trg galerija 1
Telefon
(+381) 21 48 99 000; 48 99 011

Matica srpska galéria

1926-ban épült objektumban van a galéria. A börze tanácsa az újvidéki Lazar Dunđerski építészt választotta. Nemzetközi akademizmus jellemző az objektum stílusára.

A II. világháború alatt a fasiszták titkos rendőrségének helye volt. A Matica srpska nagyszámú művészeti gyűjteménye miatt 1956-ban adaptálták, mely után egyik legjelentősebb kultúrintézménye lett az országban. Ma itt őrzik a legértékesebb szerb nemzet művészeti gyűjteményét XVI-XX. század között. Az állandó tárlaton kb. 500 alkotás látható, a teljes gyűjtemény több mint 3.000 tárgy, melyet a modern múzeumi előírásoknak megfelelően őriznek.

 

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.