Palmculture

Hági Udvar

A város lakóinak kedves kerthelyiség újranyitása óta rendszeresen tart főleg soft jazz koncerteket, de rendeztek már konferenciát és szurkolói klubot is.

Cím
Szeged, Kelemen László u. 3, 6720
Telefon
+36 (30) 870 7900

Hági Udvar

Emléktábla hirdeti, hogy részben a Hági helyén nyílt meg 1856-ban az első szegedi állandó színház. A faépület a mai színház elkészültével (1883) fölöslegessé vált, lebontották.Az nagy szegedi árvíz (1879) után a várost feltámasztó építkezések sorába tartozik a patinás hírű Hági. 1890-ben Haggenmacher Henrik, Svájcból származó budapesti sörgyáros vásárolta meg a telket sörcsarnok és raktár kialakítása céljából.1896. február elsején nyílt meg az elegáns berendezésű sörcsarnok, amelyben friss sörön kívül a magyar konyha válogatott ételeit is felszolgálták. Később a sörraktár e helyről elköltözött, így további bővítésre nyílott lehetőség. Az étteremnek több bérlője volt, majd 1923-ban Gottwald Rezső vásárolta meg az ekkor már tulajdonosa után Hági-nak becézett vendéglőt. A Csongrád Megyei Vendéglátóipari évek után 1997 utolsó napján zárt be az akor már legendás hely, mely hosszú szünet után 2018-ban nyitott újra Hági Udvar néven.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.