Palmculture

IH Rendezvényközpont

A kulturális programokon kívül helyet kapnak itt koncertek, szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák és bálak is. Itt rendezik a Fool Moon Acappella Fesztivált és a Szegedi Jazz Napokat is.

Cím
Szeged, Felső Tisza-part 2, 6721
Telefon
+36 (62) 423 638

IH Rendezvényközpont

A Szegedi Ifjúsági Ház építését 1978-ban kezdték, a korra jellemző építészeti megjelenéssel, ünnepélyes megnyitója 1979. március 21-én volt. Az épület számos programnak, koncertnek, klubnak, diszkónak adott helyt. Az eltelt évek alatt kisebb felújítások történtek ugyan, de az épület lényegében érintetlen maradt, funkcióját egyre kevésbé tudta ellátni. Az Ifjúsági Ház eredeti formájában 2007. májusában fogadott utoljára látogatókat. A megújult IH ünnepélyes átadására 2008. szeptember 3-án került sor. A hivatalos megnyitón részt vett az esti program fellépője, Al Di Meola is, aki Botka László polgármesterrel együtt vágta át a szalagot. A felújítással az épület neve és funkciója is változott. Az IH Rendezvényközpont utal a régi névre, de már továbbmutat a szórakoztató központ funkcióinak bővülésére is. Ironikus módon a fiatalokat megszólító programok az utóbbi időben háttérbe szorultak.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.