Palmculture

Interaktív Természetismereti Tudástár (Juhász Gyula Pedagógusképző Kar épülete)

A látogatócsoportok igényük szerint választhatnak különféle témakörökből, a gyűjtemény szakemberei 45 perces modulokban vezetik be hallgatóságukat a természettudományok érdekes rejtélyeibe. A laboratóriumi szemléltető-bemutató programok elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek, de családokat és más korosztályokat, például a szépkorúakat is szívesen bevezetik a tudományos kísérletezés titkaiba, gyakorlattal rendelkező, minősített kutatók vezetésével.

Cím
Szeged, Boldogasszony sgt. 6, 6725
Telefon
+36 (62) 544 753

Interaktív Természetismereti Tudástár (Juhász Gyula Pedagógusképző Kar épülete)

Hány lába van a százlábúnak? Hány sólyomféle él Magyarországon? Hogy néz ki az antimonit? Hogy készül a durranógáz? A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának épületében található különleges természettudományos gyűjtemény meglátogatása során sok-sok más információ mellett ezekre a kérdésekre is választ nyerhetünk. A korábbi főiskola és jogelődje által több mint 130 éve megalapozott gyűjtemény herbáriumában és állattani részlegében több mint 10000 faj kerül bemutatásra, mely a Magyar Kulturális Örökség részét képezi. A Tudáskapu a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra, bemutató órákra várja az érdeklődőket.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.