Palmculture

Nemzetiségek Háza

A Nemzetiségek Háza egyfelől több nemzetiségi szervezet székhelyeként biztosítja a nemzetiségi önkormányzati működés feltételeit, másfelől, mint közösségi ház teret ad a nemzetiségi közösségek oktatási és kulturális kezdeményezéseinek. A Házban lehetőség nyílik nyelvtanulásra, balkáni táncok elsajátítására, népszerűsítő előadásokon, irodalmi és gasztronómiai esteken való részvételre, valamint kiállítások megtekintésére. A fentieken kívül az intézmény igyekszik támogatni egyéb civil kezdeményezéseket is: helyet biztosít helyi festők kiállításainak, író-olvasótalálkozóknak, klubfoglalkozásoknak és más kulturális rendezvényeknek.

Cím
Szeged, Osztrovszky u. 6, 6721
Telefon
+36 (62) 424 248

Nemzetiségek Háza

A Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulása 1996-ban alakult, alapítói a szegedi német, szlovák, görög és román önkormányzatok voltak. 1998. januárjában nyitott meg a szegedi Nemzetiségek Háza, amely azóta is a társult önkormányzatok, illetve a nemzetiségi egyesületek székhelyeként működik. A Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulásának elsődleges célja, hogy segítse a város nemzetiségi önkormányzatainak munkáját, közös projekteket koordináljon, nemzetiségi érdekeket képviseljen, illetve, hogy a nemzetiségi szervezetekkel együttműködve kulturális rendezvényeket szervezzen. A Nemzetiségek Háza jelenleg hét önkormányzatnak biztosít székhelyet, a bolgár, a lengyel, a görög, a német, az örmény, a szlovák és az ukrán nemzetiségi önkormányzat intézi innen az ügyeit. Az épület bizonyos helyiségei bérbe vehetők.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.