Palmculture

Szent-Györgyi Albert Agóra

Szerteágazó funkcióinak köszönhetően az épület változatos programokat kínál, kiállítások, koncertek, előadások, bemutatók, játszóházak, színdarabok, vetítések mind megtalálhatóak a kínálatban.

Cím
Szeged, 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23. 6722
Telefon
+36 (62) 563 480

Szent-Györgyi Albert Agóra

A Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged egyik új közművelődési intézménye, amelyet 2013-ban adtak át. A Kálvária sugárút, Jósika utca, Londoni körút, Gogol utca által közrefogott területen található a 6700 négyzetméteres terület, amelyből 1700 parkosított. Fő funkciója a közművelődés szolgálata, a tudomány népszerűsítése. A 2 milliárd forintos beruházás 83%-át európai uniós támogatásból fedezték, az Agora program keretében, A Szent-Györgyi Albert Agórában az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont látványlaboratóriumot rendezett be, az SZBK kutatásainak bemutatóterét kialakítva. Az Agóra második és harmadik emeletén látható a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által üzemeltetett informatikatörténeti kiállítás, továbbá ide költözött korábbi, Kálvin téri otthonából a Százszorszép Gyermekház is. Az épületben korszerű építészeti megoldásokat alkalmaztak. A hűtést és a fűtést főként napkollektoros és hőszivattyús rendszerek biztosítják, az elektromos áramot napelemek segítik. A gépészeti terek kialakítása lehetővé teszi a látogatók fogadását, ezáltal az érdeklődők megismerheti a megújuló energiákat előállító gépeket és rendszereket működés közben is.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.