Palmculture

Tiszatáj szerkesztőség

Bár a hely főleg szerkesztőségként működik, beszélgetésekre és könyvbemutatókra többször sor kerül. Néhány programjukat külső helyszíneken valósítják meg.

Cím
Szeged, Roosevelt tér 10-11, 6720
Telefon
+36 (62) 421 549

Tiszatáj szerkesztőség

Szegeden 1946 őszén jött létre egy fiatalokból, egyetemi és főiskolai hallgatókból álló munkaközösség, a Kálmány Lajos Kör, melynek névadója a szegedi születésű folklorista volt. Céljuk egy irodalmi folyóirat hasábjain keresztül az alföldi néptudományi kutatás, a népi gondolat előadásokkal, kiadványokkal való terjesztése volt. Megszületett a Péter László javaslatára Tiszatáj nevet kapott folyóirat, amely a mai szépirodalmi folyóiratok között a legöregebb, első száma 1947. március 8-án jelent meg. A folyóirat elsősorban a szegedi irodalmi hagyományok feltárásához járult és járul hozzá. Elemezte, bemutatta, értékelte Balázs Béla, József Attila, Juhász Gyula, Kálmány Lajos, Móra Ferenc, Radnóti Miklós, Tömörkény István műveit. Közölték a Szeged és a város körüli települések szociográfiai leírásait is. Helyi élő szépirodalom, magyarországi élő szépirodalom és a környező országok magyar nyelvű irodalmának például Sütő Andrásnak bemutatására is folyamatosan törekedett és törekszik, ez utóbbi főleg Ilia Mihály érdeme.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.