Palmculture

The Vernal // Betterthanever // Berliose ★ Grand Café Szeged

A Grand Café Szeged jóvoltából a fellépők és szervezők által bemutatjuk az underground színtér 3 jelentősebb, feltörekvő alakját a pop-punk, midwest emo és alternatív rock szegletéből!
Hamisítatlan nyári hangulat; gyors ütemek váltotta melankólia, nosztalgia és természetesen piros pohár!

2019-06-15
21:00 - 00:00

The Vernal // Betterthanever // Berliose ★ Grand Café Szeged

Az este várható menetrendje:
Kapunyitás: 21:00
VÁRHATÓ MENETREND ÉS JEGYINFÓ HAMAROSAN…

FIGYELEM! A kapunyitás jelképes csupán: a Belvárosi Mozival ápolt jó viszony miatt a fellépések csak a vetítések befejezte után tudnak megkezdődni! Ettől függetlenül kérjük vendégeinket, hogy érkezzenek időben, és ha tehetik, tiszteljenek meg minden fellépőt a figyelmükkel.
A fellépések után a kávézó nyitva tartásáig tudja vendégül látni a koncertre látogató közönséget.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Az este fellépői:
THE VERNAL (Esztergom, Midwest Emo/Alternative Rock):
A srácok 2014-es alakulásuk óta egy dologban biztosak: „We play sad songs and this makes us happy.”
Nos, ez elég tűpontos, hiszen a srácok eléggé figyelmesen és hatékonyan hozzák azt a hangulatot, mellyel a hazai hallgatóság jellemzően csak a spotify és youtube hasábjain bukkan rá.
„Többször is említettük már, hogy a midwest emo örökös hazai helytartóira érdemes figyelni, de amit most letettek az asztalra, az bizony jócskán felülmúlta az elvárásokat: a srácok úgy készítettek egy melankóliával terhelt, exportképes emo-anyagot, hogy a hallgatása közben végig egy jóleső érzés kerít hatalmába. Ezt a látszólag feloldhatatlannak tűnő ellentétet játszi könnyedséggel hozták közös nevezőre a srácok, és egyszerre ágyazták egy lebegtető, sodró és felemelő zenei közegbe.”
A fenti idézet Simon Ferenctől származik, a Nuskull.hu egyik tollnokától, aki a februárban megjelent „Euphoric Melancholia” című kiadványukról számolt be. A zenekar 3. kiadványa egyébként kapott egy klippet is, melynek érdekessége, hogy egészen Arizonáig mentek a srácok a megfelelő hangulat érdekében!

A banda eddigi kiadványai:
https://thevernal.bandcamp.com

Mozgóképes kiadványaik:
Flowers – https://youtu.be/G-QwJW4VH98
Funeral – https://youtu.be/M4Px1MULe70
Arizona – https://youtu.be/Kq_8qtENO0I
Facebook – https://www.facebook.com/thevernal/

BETTERTHANEVER (Debrecen, Pop-punk/Post-hardcore):
A debreceni csapat első kiadványa kislemez formájában látta meg a napvilágot „We’re not out of the woods yet EP” néven 2013-ban, majd 2014-ben az „Out of our range” című munka követte azt. Végül, legutóbbi anyaguk 2017 őszén „EINSTAND” néven Látta meg a napvilágot. A zenekar azóta folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy lendületes, olykor mégis lágyabb, olykor búskomor hangulatba forduló oldalukat megmutathassák az ország legtöbb szegletében. Legutóbbi két munkájuk, a „Túlpart” tavaly ősszel jött ki, ez a dal mozgóképi anyagot kapott, ezt követte az év végén az „Otthontalan” című daluk. Az együttes stílus-leírásuk amúgy meglehetősen pontos, tehát senkit se érjen meglepetés, ha a kétezres évek béli pop-punk nosztalgia ragadja magával.

A zenekar EINSTAND című kiadványa:
https://betterthaneverband.bandcamp.com/

Mozgóképes kiadványaik:
Túlpart – https://youtu.be/E1jYlJ1kDrc
Otthontalan – https://youtu.be/XFvpVoOCFoY
Facebook – https://www.facebook.com/betterthaneverband/

B E R L I O S E (Gyula, Alternative Rock/Emo/Grunge):
A négy tagú, komorabb, mégis inkább melankolikusabb hangulatú alternatív rockkal foglalkozó csapat tagjai 2016 óta dolgoznak együtt aktívan. Ezen idő alatt a tavalyi év szeptemberében megjelentették első, 8 számos kiadványukat „Sleep Without You” címmel. Ezen a kiadványon található a „Something to talk about” című daluk is, mely videóklippes megjelenés formájában volt előfutára a lemeznek.

A zenekar anyagát teljes egészében itt hallgathatjátok meg:
https://berliose.bandcamp.com/

Mozgóképes kiadványukat pedig itt:
Something to talk about – https://youtu.be/q7QI4ouRGP8
Facebook – https://www.facebook.com/berlioseband/

Прикажи локацију

Ovaj internet stranica je napravljena uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ovog internet stranice je odgovoran iskljčivo Eurotender Egyesulet i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.