Palmculture

„Bácska arcai” kiállítás (Augustin Juriga)

A kiállítás több tíz, 40×50 cm-es fényképből áll, amelyeket főleg északi Bacska területén (ahol a szerző feladata volt) rögzített. A Szabadkai Kulturális Műemlékvédelmi Intézetben dolgozva,  szerzői kívánságként jelentek meg. Szabadka és a Vajdaság építészetének, a védett kulturális örökség, az etnográfiai anyagnak, a szülőföld motívumainak rögzítésével értékes tapasztalatot és felismerhető kifejezést szerezett. A technikailag jó minőségű […]

2019-03-25
14:00 - 00:00

„Bácska arcai” kiállítás (Augustin Juriga)

A kiállítás több tíz, 40×50 cm-es fényképből áll, amelyeket főleg északi Bacska területén (ahol a szerző feladata volt) rögzített. A Szabadkai Kulturális Műemlékvédelmi Intézetben dolgozva,  szerzői kívánságként jelentek meg. Szabadka és a Vajdaság építészetének, a védett kulturális örökség, az etnográfiai anyagnak, a szülőföld motívumainak rögzítésével értékes tapasztalatot és felismerhető kifejezést szerezett. A technikailag jó minőségű fényképek, mint dokumentumok mellett, e korai szakaszban is kiemelkedő művészi dimenzióval rendelkeznek. A szerző személyes érzékenységével a múltra, az emberekre és a sorsukra, az időáramlás nyomaira és a jelen megismételhetetlen pillanataira vannak gazdagítva. Színházi előadásokkal, különösen a Gyermekszínház és a Szabadka Nemzetközi Gyermekszínház Fesztivál sikeres előadásával is foglalkozik. Különössen érdekesek az Urbán Amerika sorozat, Lahore arcai és Bácska arcai ciklusok megvalósítása. Szabadkán többször is önállóan kiállít. Horvátországban, Magyarországon, Németországban, Oroszországban és Észtországban töbször mutatkozott be. Számos alkalommal díjazták munkáit, és számos magazinban megjelentetett fotókat (pl. National Geographic – Szerbia és National Geographic – Horvátország)

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.