Palmculture

Grand Café Mozi és Kávézó

A Grand Café egész évben rendszeresen, napi rendszerességgel kínál szerteágazó programokat, a hagyományos vetítésektől kezdve többe között kiállítások, koncertek, színházi előadások, konferenciák, könyvbemutatók, performanszok, tematikus filmsorozatok közül választhatnak az érdeklődők. Időszakos jelleggel szabadtéri kitelepülések keretében egyéb helyeken is megtalálhatóak a Grand Café programjai, 2005-től megszakításokkal a szegedi Várkertben rendeztek nyári programokat, de visszatérő résztvevői az oromi (Vajdaság, Szerbia) Malomfesztiválnak is.

Cím
Szeged, Deák Ferenc u. 18., 6720
Telefon
+36 62 679 007

Grand Café Mozi és Kávézó

A Grand Café Mozi és kávézó Szeged első kimondottan művészmozi funkciót betöltő filmszínházaként nyílt 1996. szeptember 30-án a Belvárosi Mozi épületének II. emeletén, újrahasznosítva egy addig üresen álló mozitermet. A helyet üzemeltető Kép-Szín-Ház Alapítvány 1993 óta létezik, feladatának tekinti a vizuális- és mozgóképkultúra fejlesztését, az egyetemes és a kortárs filmművészet értékeinek igényes közvetítését, a kortárs irodalom, képző- és fotóművészet valamint a kortárs zene alkotásainak megismertetését, a felsorolt művészeti ágak és tudományok mentén konferenciák, szimpóziumok szervezését, kisebb filmes fesztiválok rendezését. Kiemelt feladatának tartja az alkotó műhelyek támogatását, a folyamatos együttműködést és munkakapcsolatot. Szeged iskoláival, a Szegedi Tudományegyetem tanszékeivel, hallgatói közösségeivel, számos határokon átívelő program befogadója vagy épp szervezője. Állatbarát hely.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.