Palmculture

Hagymatikum – Makó

A Hagymatikum programok széles választékát kínálja, ünnepi rendezvényektől kezdve borkóstolókon és koncerteken át a bulikig és éjszakai fürdőzésig.

Cím
Makó, Makovecz tér 6. 6900
Telefon
+36 (62) 511 220

Hagymatikum – Makó

Építés ideje: 2009-2012 | Építész: Makovecz Imre

A Makói Termál- és Gyógyfürdő (Hagymatikum) egy élmény-, gyógy- és wellnessrészlegekkel is rendelkező fürdőkomplexum a belváros szívében, Makó legjelentősebb turisztikai vonzereje. Az először 1956-ban felszínre hozott termálvízre öt évvel később épült első ízben kiszolgáló épület, az első években csak tisztasági célokat szolgált, a helyiek néplavórként emlegették. A termálkútból 993 méter mélyről 41 °C-os alkálihidrogén-karbonátos víz tör föl. A strandfürdő a rendszerváltás után fokozatosan átalakult, előbb a gyógyászati részleg épült ki, majd a 2000-es évek óta a városvezetés már központi kérdésként tekintett a fürdő bővítésére és élményelemekkel való felruházására, melytől a vendégforgalom megnövekedését és a turizmus meghonosítását várták. Az organikus épületegyüttes legnagyobb, 2012 januárjában átadott részét Makovecz Imre tervezte, míg a 2007-es tanuszoda-komplexum tanítványa, Csernyus Lőrinc munkája.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.