Palmculture

Kapca Kávézó-Bisztró (Alsóvárosi Kultúrház)

A Kapcában és a ház nagytermében a befogadott programok mellett alkalmanként koncerteket, partikat tartanak, de itt rendezik a kézműves termékeket áruló Kispiacot és a szegedi lemezbörzét Legendás Lemezek néven.

Cím
Szeged Rákóczi u. 1. 6725
Telefon
+36 (20) 530 7451

Kapca Kávézó-Bisztró (Alsóvárosi Kultúrház)

A Mátyás téri Ferences Plébánia a szociális, kulturális és hitéleti tevékenység koordinálása mellett felvállalta egy kultúrház működtetését is az épületben, amely még a harmincas években épült az egyházközség közösségi házaként, majd az államosítástól kezdve a MÁV tulajdonába kerülve komplex művelődési intézményként működött. A ház munkája egy időben aláhanyatlott a rendszeres sorozások és a házban üzemelő büfé miatt, amely talponálló kocsma jelleget kezdett ölteni, táncos rendezvényekkel. Közönsége miatt ekkoriban adta a kultúrháznak a nép a kapca nevet. 1999-ben került ismét a plébánia fennhatósága alá, és Alsóvárosi Kultúrház néven a városi művelődési feladatok ellátása, szakkörök, koncertek, előadások szervezése mellett a plébánia közösségi házaként is funkcionált. 2013-ban nyílt meg a Kapca Kávézó-Bisztró, mely elsősorban a kézműves gasztronómiára koncentrál, egyik úttörője az igényes street food éttermeknek, kínálatában kézműves sörök szerepelnek.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.