Palmculture

Kass galéria

A galériában nem csak az állandó Kass kiállítást frissítik folyamatosan és rendeznek időszaki kiállításokat, hanem közéleti eszmecserék is zajlanak, sor kerül a galériában beszélgetésekre, előadásokra, előadói estekre, könyvbemutatókra, közönségtalálkozókra is.

Cím
Szeged, Vár u. 7, 6720
Telefon
+36 (62) 420 303

Kass galéria

Kass János szegedi születésű grafikus- és szobrászművész (A Kass Szálló építtetőjének unokája) kezdeményezésére Trogmayer Ottó múzeumigazgatósága idején valósult meg a Kass Galéria megnyitása. A Galéria alapját az a gyűjtemény képezi, amelyet Kass János adományozott a városnak saját műveiből. A kiállítóhely egy 1883-ban épült eklektikus stílusú lakóházban kapott helyet. Állandó kiállításán a Kass művek szerepelnek, de mindig is teret biztosítottak más alkotóművészek időszakos kiállításainak is. A Kass Galériában Kass János munkásságának olyan jelentős sorozatai kerülnek bemutatásra, mint a Kékszakáll, Az ember tragédiája, a Biblia, a Hamlet, s válogatott művek a Fejek sorozatból. Ezek mellett egyéni grafikái is helyt kaptak a kiállítótérben. A Kass Galéria Szeged város tulajdonában és a Móra Ferenc Múzeum üzemeltetésében működik.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.