Palmculture

Röszkei Paprika Park – Röszke

A paprikatermesztéshez kapcsolódó népi hagyományok felelevenítése mellett nyílt napokat és farsangot is tartanak a múzeumban.

Cím
Röszke, II. Körzet 50/B, 6758
Telefon
+36 (62) 272 788

Röszkei Paprika Park – Röszke

Építés ideje: 2008 |

A röszkai paprikamúzeum különlegessége, hogy egy működő paprikafeldolgozó üzemben, élő környezetben hozták létre. A paprika termesztése és feldolgozása Szegeden és környékén hagyományokat, jellegzetes szegedi foglalkozásokat teremtett, a 19. század végén a szegedi fűszerpaprika őrlemény az ország keresett export-cikkévé vált. A paprika szó a szegedi térségben alakult ki, de számos nyelv ismeri és használja. A kiállítás célja emléket állítani a Szeged környéki paprikás családoknak, akik megteremtették a magyar paprika hírnevét. A Paprika Parkban állandó kiállítás keretében mutatják be fűszerpaprika származását, fajtáit, hagyományos és modern feldolgozását és azok eszközeit, a paprika felhasználását és értékeit, a térség paprikás hagyományait, a kutatás-nemesítés új útjait. Érdeklődő látogatók a működő üzemet is megtekinthetik. A kiállítás idegenvezetéssel, előzetes időpont egyeztetéssel, akár hétvégén is látogatható, idegenvezetést magyar és angol nyelven biztosítanak, melyet a látogatók igényeihez szabnak. A paprika múzeumban található szövegek magyar, angol, német nyelvűek.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.