Palmculture

Szerb Nemzeti színház

Cím
Pozorišni trg 1, Novi Sad
Telefon
+381 21 6621411

Szerb Nemzeti színház

1861-ben alapították. Az első igazgató Jovan Đorđević volt, aki 1868-ig maradt a funckiójában, amikor Mihailo Kenéz meghívására Belgrádba költözik és megalapítja a Nemzeti színházat. A mai Vojvodina hotel udvarában 1895-ben épült Vladimir Nikolić terve alapján Lazar Dunđerski donációjával a Szerb nemzeti színház. Sajnos 1928-ban az épület a tűz martalékává vált. A mai „Pozorište mladih” épületébe költözött az Ignjat Pavlas utcába. Az új épület 1981-ben épült a lengyel Viktor Jackijević építész terve alapján, mely a nemzetközi pályázat nyertese volt. Ez alkalomból a Zsidó utca jobb oldalán épületeket bontottak le, mellyel nagy kárt okoztak az Óváros történelmi jelentőségű épületsorában.

Az épületben három terem van. A drámai színtársulat mellett a Szerb Nemzeti Színház helyet ad a balett- és operatársulatnak is.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.