Palmculture

Városi Rock Klub

A klub ma is főleg a rockzenei szubkultúra egyik törzshelye, színpadán amatőr és profi zenekarok egyaránt megfordulnak, és zenés bulikat is tartanak.

Cím
Szeged, Stefánia 6, 6720
Telefon
+36 (62) 658 769

Városi Rock Klub

A „szegedi rock bölcsőjét” 1980-ban alapította a 2017-ben elhunyt Szurdi Zsolt „Papa”. Akkoriban még harminchárom klub volt a városban, a rádió olykor egy adásban összekapcsolta a szegedi klubokat, és szellemi vetélkedőket tartottak közöttük. A Rock Klub értelemszerűen a rockzenészek gyűjtőhelye volt, de az alapító révén hangsúlyos szerepet kapott a folk is, főleg Szurdi Zsolt Gőzerő nevű zenekara révén, melyben sok szegedi zenész megfordult az évek során. A klub korábban a Juhász Gyula Művelődési Ház aljában működött, mikor az épületet a város eladta, a Rock Klub kisebb nehézségek után költözött jelenlegi helyére. Az évek során rengeteg helyi és vidéki zenekar mellett számos nagy név is fellépett náluk. Előfordult több olyan év is, amikor a Rock Klub és az oda járó zenekarok és fiatalok vállalták fel a Szegedi Ifjúsági Napok szervezését, a hagyomány életben tartását.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.