Palmculture

Szarvas Melinda: Tükörterem flamingóknak – kötetbemutató

A magyar határon túli közegeket érintő kérdések érzékeny témának számítanak, még akkor is, ha az ottani irodalom kerül a fókuszba. Ám éppen a jelenség politikai és érzelmi terheltsége miatt érzem fontosnak, hogy amennyire lehet, művészeti – jelen esetben irodalmi – szempontok alapján időről időre beszéd tárgyává tegyük mindezt, s újrapozicionáljuk ezeket az irodalmi közegeket a […]

2019-05-13
18:00 - 20:00

Szarvas Melinda: Tükörterem flamingóknak – kötetbemutató

A magyar határon túli közegeket érintő kérdések érzékeny témának számítanak, még akkor is, ha az ottani irodalom kerül a fókuszba. Ám éppen a jelenség politikai és érzelmi terheltsége miatt érzem fontosnak, hogy amennyire lehet, művészeti – jelen esetben irodalmi – szempontok alapján időről időre beszéd tárgyává tegyük mindezt, s újrapozicionáljuk ezeket az irodalmi közegeket a saját maguk értéke, valamint a többi régióhoz fűződő kapcsolatuk viszonylatában. Ahelyett, hogy az egyetemes magyar irodalom kategóriáján belül hagynánk eltűnni ezeket az irodalmi jelenségeket, inkább részletesen, érdemben foglalkozzunk azokkal, önálló irodalmi közegként értékelve azokat, jelen esetben a vajdaságit is.

A szerzővel Orcsik Roland író irodalomtörténész beszélget.

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.