Palmculture

Vita a Mi Hazánk Ifjaival a Szegeden látott akciójukról

Mindenekelőtt kérlek vedd figyelembe, hogy a részvétel bár INGYENES, de a terem befogadóképességének korlátaiból adódóan REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Amennyiben jönni szeretnél, jelezd nekünk egy, a progresszor@gmail.com címre küldött levéllel, MIHAZÁNKVITA1 kóddal az e-mail tárgyában! Az üzenet tartalma a neved legyen!

2019-05-09
20:00 - 21:30

Vita a Mi Hazánk Ifjaival a Szegeden látott akciójukról

A Mi Hazánk Ifjai tagjai megzavartak egy nyilvánosan meghirdetett eseményt, melynek során egy romákkal és a heteroszexuálistól eltérő szexuális irányultságú személyekkel kapcsolatos dokumentumfilm levetítésére, majd egy ezen témán belül zajló diskurzusra került volna sor, amennyiben az esemény a tervezett kerékvágás szerint haladhatott volna. Az eset láttán egyből arra gondoltam, hogy ez egy megfelelő pillanat a programot megszakító személyek vitára való felkérésére, hogy a homoszexualitás körüli kérdésekről, valamint a normalitásról beszéljünk pár szót. Személy szerint nem abból a közösségből és ismerettségi körből származom, amely érintett az ügyben, viszont úgy gondolom, hogy ez a téma, ez a problémakör nem egy vagy két közösség problémája, hanem mindannyiunké, függetlenül származástól, ideológiai nézetekről és szexuális irányultságtól. Hiszem, hogy ezek a lépések vezetnek el minket egy fejlettebb állapotba, melynek eredménye egy, a jelenleginél jóval összetartóbb, elfogadóbb és termékenyebb (magyar) társadalom kialakulása.

A vita résztvevői: Boldog István Dávid (Progresszor) és Vékony Csongor Levente (Mi Hazánk Ifjai)

Téma:

– A Mi Hazánk Ifjainak szegedi akciójának morális helyénvalósága

– A (szélső)jobboldalon sokat emlegetett normalitás mibenlétének kérdése

– A heteroszexualitástól eltérő szexuális irányultsággal rendelkező személyek növekedő elfogadottságának lehetséges következményei

Ha kíváncsi vagy a beszélgetésre, gyere el rendhagyó rendezvényünkre, és tedd fel a saját kérdéseidet a témával kapcsolatban!

Üdvözlettel,
Boldog István Dávid

Helyszín megtekintése

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.