Palmculture

Szegedi Hídivásár – Belvárosi Híd

A Hídivásár minden évben Szeged Napjához (május 21.) kapcsolódik. A hatalmas kirakodóvásárt mutatványosok, artisták, zenészek, csodabogarak színesítik. A kézműves termékek mellett Szeged testvérvárosai és szervezetei is képviseltetik magukat.

Cím
Szeged, Belvárosi Híd, Híd utca, Oskola utca, iroda: 6722 Szeged, Mars tér M Pavilon
Telefon
+36 (62) 472 204

Szegedi Hídivásár – Belvárosi Híd

A Szeged Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó, az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjét, a Hídivásárt a kézműves rendezvényeket szervező Ördögszekér Bt. találta ki és szervezte meg első ízben 1999-ben, mikor a város a 450. évét ünnepelte annak, hogy szabad királyi városi jogát 1719-ben visszakapta. Az azóta minden évben megtartott vásár hagyománnyá vált a város életében, kezdeti sikere azóta is tartja magát, az időközben hozzászegődött Borfesztivállal és a város több helyszínén zajló ünnepi programokkal kiegészülve egy egész hetes ünnepsorozattá gyarapodott Szeged Napja, melynek egyik csúcspontja a hídivásáros kavalkád.


Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A tartalmáért teljes mértékben az Eurotender Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.